събота, 24 септември 2011 г.

Катуница - бойно поле пазено от полицията


Пловдивското село Катуница се превърна в бойно поле, след като снощи група роми от рода на Цар Киро прегазиха с микробус и убиха 18 годишно момче. Двама от приятелите му също са ранени при опит да помогнат, а двама полицаи са пострадали при възникналата ситуация.

Задавам си въпроса “В нормална държава ли живея?”. А отговорът едва ли би изненадал някого – естествено, че не! Докога в родната ни България ще се случват подобни инциденти, докога етническите конфликти ще са в полезрението на новините и какво прави държавата и управлението по въпроса? Единствените действия, които са предприели досега са да пазят цялата фамилия на Цар Киро, която насъбралата се тълпа в селото иска да бъде линчувана. Някак необяснимо 200 тежковъоръжени полицаи и жандармеристи се опитват да спрат множеството. Докога ще бъдат защитавани, докога ще бъдат под протекционизма на управляващите? Естествено, че винаги! Все пак на предстоящите избори се разчита на техните гласове и колкото и жалко да звучи те ще помогнат да се изберат силните на деня. Точно затова те са приоритетни в нашата мила страна, точно затова те могат да правят всичко безнаказано, точно затова не плащат сметки, данъци, осигуровки, а ние сме длъжни да покриваме тези дефицити. Българите се превръщаме в дойните крави, които накрая имат по-малко права от ромите. Големият абсурд е, че са ранени и двама полицаи, което както и да го погледнем си е нападение над длъжностно лице. И какво, същата тази полиция ги пази! Ами не ми го побира акъла! В коя нормална държава подобни неща могат да се случат, мисля че не се сещам за такава. Сещам се обаче за държави, в които полицията, спецчастите и жандармерията си вършат работата. Мисля си, че жандармерията трябва да нахлуе и да раздаде малко правосъдие, ако ли не, то поне да си затворя очите, за да могат да го направят насъбралите се хора.

Докато не се предприемат сериозни мерки по етническите въпроси, все по-често ще ставаме свидетели на подобни инциденти, а най-лошото е, че загиват хора. Но съм почти сигурен, че “кучетата си лаят, а керванът си върви”, тоест никой няма да се вслуша в общественото мнение и нещата ще си останат по старо му.

1 коментар:

  1. Едно е ясно, млади момко. България не е нормална държава. Проклетите управляващи се заиграват с всички престъпници, дори и с циганските "барони", защото нормалните Българи не могат да ги понасят. Но Катуница, на фона на празниците покрай "Деня на Независимостта" показват за пореден път: народ, който не е в състояние да извоюва свободата си, не я заслужава. АКо отново Българите утихнат, значи съвсем естествено ще се случи очакваното - да изчезнем като народ. А ако разберат, че няма какво повече да губим - 45 г. комунизъм + 21 г. управление от децата на комунизма ясно показаха, че това е = на смърт на държавата и народа. Та, ако искаме да оцелеем, на оръжие и на бой братя, до окончателна победа над комунисти=социалисти+ченгета+мутри и изличаването им от лицета на земята (Българска).

    ОтговорИзтриване